Get Adobe Flash player
Beautylenzen Shop

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken

Wachtwoord vergeten?
Gebruikersnaam vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier

Home Onderhoud Kleurlenzen

Kleurlenzen reinigen

Het spreekt voor zich dat zorg & onderhoud aan de contactlenzen waarschijnlijk het belangrijkste is wanneer je besluit kleurlenzen te dragen. Als je dit namelijk niet doet kan dit eventueel leiden tot een ooginfectie.

Dit schrikt u misschien af, omdat het over uw ogen gaat, maar laat het u vooral niet afschikken! Het is namelijk in werkelijkheid veel gemakkelijker dan het lijkt. Als u de basisprincipes aanhoudt valt het allemaal reuze mee in tijd, geld en uiteindelijk ook problemen. We zeggen dan ook ‘Beter voorkomen, dan genezen’.

De basisprincipes van het schoonmaken van contactlenzen

1. Was uw handen, zodat u niet vuil en bacteriën kan overdragen naar uw ogen. Probeer vochtinbrengende zeep te vermijden! Dit omdat dit niet goed is voor de lenzen. Droog uw handen na het wassen met een pluisvrije handdoek.
2. Verwijder een lens uit uw oog en maak hem schoon met de aanbevolen oplossing. Pas op met cosmetica producten zoals mascara bij de ogen omdat die de lenzen kunnen beschadigen. Wrijf de lens in de palm van je hand met een paar druppels lenzenvloeistof.
3. Spoel de lens om het losgemaakte vuil te verwijderen. De spoeling is belangrijk, anders neemt u het vuil mee terug in uw oog.
4. Plaats de lens in uw schone lenshouder en vul deze met een nieuwe vulling lenzenvloeistof. Gebruik dus niet uw oude vloeistof! Ontsmetting doodt micro-organismen op de lens.
5. Herhaal de stappen twee tot vier voor je andere kleurlens.

Heeft u last van droge ogen en irritaties? Gebruik dan contactlenzen oogdruppels om de ogen te smeren en opnieuw vocht aan te brengen aan uw ogen.